Jadłospis tygodniowy

Jadłospis tygodniowy

 

TYGODNIOWE MENU    od 14.06.2021r. do 18.06.2021r.                     

Dzień

Posiłki

Alergeny

 poniedziałek

14.06.

ŚNIADANIE :

chleb mieszany z masłem, polędwica z indyka, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata owocowa, gruszka

OBIAD: 

I  zupa grochowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym

II makaron z serem i borówkami, kompot wiśniowy

PODWIECZOREK :

chleb z pastą z tuńczyka, jabłko, herbata z cytryną

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 wtorek 15.06. 

 

ŚNIADANIE :

chleb Graham z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek, szczypiorek, kakao, herbata owocowa banan

OBIAD:

I   rosół z makaronem i zieloną pietruszką

II   ziemniaki, kotlet z kurczaka panierowany, groszek zielony z masełkiem, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK :

kaszka manna z musem malinowym, jabłko, herbata z cytryną

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 środa 16.06. 

 

ŚNIADANIE :

chleb ziarnisty z masłem, jajkiem gotowanym na twardo, pomidor, ogórek, kakao, herbata owocowa, melon

 OBIAD :

I zupa brokułowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym

II ryż brązowy, pulpeciki wieprzowo-wołowe a?la gołąbki w sosie pomidorowym, surówka z młodej kapusty z koperkiem, kompot truskawkowo-agrestowy

 PODWIECZOREK :

budyń waniliowy, banan, krążki zbożowe, jabłko, herbata z cytryną

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja,

czwartek  17.06.

 

ŚNIADANIE :

 bułka ziarnista z masłem, schab kuchy, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa inka,  herbata owocowa, arbuz

OBIAD  :

I zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze  mięsno-warzywnym

II kasza bulgur, indyk w warzywach, mix sałat-rukola z roszponką z sosem ziołowym, kompot  wiśniowy

PODWIECZOREK :

rogalik z masłem i dżemem, koktajl mleczno-jagodowy, herbata z miodem i cytryną

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 piątek  18.06.

 

ŚNIADANIE :

chleb żytni z masłem, serek Bieluch, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata owocowa, ananas

OBIAD :

I żurek śląski z ziemniakami

II ziemniaki, kotlet z mintaja, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorami i kukurydzą, kompot

PODWIECZOREK :

mus truskawkowy, płatki kukurydziane, jogurt grecki, herbata z miodem i cytryną

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby